Pyszne, niespotykane ciasta na weekend. Zobacz przepisy na wyjątkowe domowe wypieki
Pyszne ciasto z masą budyniową i kokosową pianką „pszczółka”
Składniki na spód ciasta
1/2 kostki margaryny
2 szklanki mąki
4 żółtka
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na masę budyniową
litr mleka
trzy budynie
3 łyżki cukru
Składniki na kokosową piankę
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 kostki margaryny
20 dag wiórków kokosowych
Wykonanie
Mąkę i proszek posiekać z margaryną, zarobić z żółtkami utartymi z cukrem, ciasto wyłożyć na blachę.
Z litra mleka, trzech budyni waniliowych i 3 łyżek cukru ugotować budyń, wyłożyć go na ciasto.
Na wierzch wyłożyć kokosową pianę: białka ubić na sztywno, dać cukier, żółtka, kokos i rozpuszczoną margarynę, wyłożyć na budyń i piec 45 minut w ok. 180 stopniach.
Ciasto można polać rozpuszczoną czekoladą.
Przepis Koła Gospodyń z Białki