Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szaszłyki z kurczaka w delikatnym musie...

Rabarbar. Pięć pomysłów na pyszne dania z rabarbarem w roli głównej [PRZEPISY]

Szaszłyki z kurczaka w delikatnym musie rabarbarowo-wiśniowym posypane kolorowym pieprzem

Składniki:
1 podwójny filet z piersi kurczaka
1 kilogram rabarbaru
1 cytryna
łyżeczka startego imbiru
kolorowy pieprz
4 łyżki cukru
szczypta soli
100 g żurawiny całe owoce Bakalland
1 szklanka soku malinowego

Wykonanie
Filet z kurczaka dokładnie myjemy, a następnie kroimy na cienkie plastry. Na patelni podsmażamy pokrojony rabarbar z suszoną wiśnią i sokiem z cytryny. W trakcie gotowania dodajemy sok z malin oraz cukier.
Wszystkie składniki gotujemy do momentu aż będą miękkie. Następnie całość dokładnie blendujemy. Część musu przekładamy do osobnego naczynia (posłuży nam jako sos do mięsa), a pozostałą część stosujemy jako marynatę, do której przekładamy pokrojone mięso.
Całość dokładnie mieszamy i dodajemy sól oraz kolorowy pieprz. Odstawiamy na kilka godzin. Następie paski mięsa smażymy i nadziewamy na patyczki. Gotowe szaszłyki w trakcie jedzenie moczymy w pozostałym musie.

Zobacz również

Mecz Śląsk Wrocław - Zawisza Bydgoszcz (TRANSMISJA TV ONLINE)

Mecz Lechia Gdańsk - Lech Poznań

Polecamy

Prof. Marek Bankowicz o obawach i nadziejach związanych z przyszłością Krakowa

Prof. Marek Bankowicz o obawach i nadziejach związanych z przyszłością Krakowa

V liga. Pcimianka i Wieczysta II powiększyły przwagę (wyniki 20. kolejki)

V liga. Pcimianka i Wieczysta II powiększyły przwagę (wyniki 20. kolejki)

Zmarł Jan Luberda, założyciel jednej z największych firmy Podhala

Zmarł Jan Luberda, założyciel jednej z największych firmy Podhala