Sałatka z dzikim ryżem, kurczakiem, selerem i kukurydzą [PRZEPIS]
mad
Pożywna sałatka z dzikim ryżem, kurczakiem, selerem i kukurydzą. Zobaczcie przepis!
Fot. Katarzyna Jaworek
Prosta i pożywna sałatka z dzikim ryżem, kurczakiem, selerem i kukurydzą. Zobaczcie przepis.
Sałatki są doskonałym pomysłem na lunch lub kolację. A ta pożywna sałatka z dzikim ryżem, kurczakiem, selerem i kukurydzą z pewnością zaspokoi nawet większy głód. Przepis naszej Czytelniczki Katarzyny Jaworek, autorki bloga „Tradycyjna kuchnia Kasi”
Składniki:
3,5 łyżki dzikiego ryżu
1,5 szklanki wody
1 pojedynczy filet z piersi kurczaka
1 słoik selera konserwowego wiórki
1 puszka kukurydzy
4 jajka
3,5 łyżki majonezu
oliwa
sól
pieprz
Wykonanie: 1. Ryż przesypać do garnka. Zalać wodą. Wodę posolić. Gotować na małym ogniu około 30 minut, cały czas mieszając. 2. Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę. Kawałki mięsa smażyć około 10 minut na oliwie. Oprószyć solą i pieprzem. 3. Kukurydzę i selera odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. 4. Ryż, jajka, kukurydzę, seler oraz kurczaka przełożyć do salaterki. Dodać majonez oraz przyprawy. Wymieszać. 5. Gotową sałatkę wyłożyć na talerz. Podawać z pieczywem.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.