Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Śledzie po tatarsku [PRZEPIS]

Katarzyna Jaworek
Przepis na śledzie po tatarsku.

Od dziecka kocha piec i gotować. Jej specjalnością jest kuchnia polska. Swoimi przepisami dzieli się na blogu kulinarnym Tradycyjna Kuchnia Kasi.

SKŁADNIKI:

  • 6 płatów solonych matiasów,
  • 1 cebula,
  • 4 ogórki kiszone,
  • 20 szt pieczarek marynowanych,
  • 2 łyżki groszku konserwowego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1,5 łyżki śmietany 18 %,
  • sól,
  • pieprz,
  • sok z połowy cytryny

PRZYGOTOWANIE:
Matiasy moczyć godzinę we wodzie. Następnie osuszyć i skropić obficie sokiem z cytryny. Śledzie pokroić na ukos na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Ogórki kiszone oraz pieczarki także pokroić w małą kostkę. Do salaterki przełożyć cebulę, ogórki, pieczarki oraz groszek. Dodać majonez, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Przygotowaną sałatkę wyłożyć na półmisek. Na sałatce ułożyć kawałki śledzi i podawać.

WIDEO: Jakie mięso jest najzdrowsze?

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska