Od dziecka kocha piec i gotować. Jej specjalnością jest kuchnia polska. Swoimi przepisami dzieli się na blogu kulinarnym Tradycyjna Kuchnia Kasi.
SKŁADNIKI:
- 6 płatów solonych matiasów,
- 1 cebula,
- 4 ogórki kiszone,
- 20 szt pieczarek marynowanych,
- 2 łyżki groszku konserwowego,
- 2 łyżki majonezu,
- 1,5 łyżki śmietany 18 %,
- sól,
- pieprz,
- sok z połowy cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Matiasy moczyć godzinę we wodzie. Następnie osuszyć i skropić obficie sokiem z cytryny. Śledzie pokroić na ukos na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Ogórki kiszone oraz pieczarki także pokroić w małą kostkę. Do salaterki przełożyć cebulę, ogórki, pieczarki oraz groszek. Dodać majonez, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Przygotowaną sałatkę wyłożyć na półmisek. Na sałatce ułożyć kawałki śledzi i podawać.
WIDEO: Jakie mięso jest najzdrowsze?
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?