Smaki dzieciństwa. Leśne szyszki z ryżu preparowanego i krówek [PRZEPIS]

mad
Jadalne leśne szyszki – prawdziwy smak dzieciństwa! Zobaczcie przepis!
Jadalne leśne szyszki – prawdziwy smak dzieciństwa! Zobaczcie przepis! Fot. Koło Gospodyń Wiejskich z Konaszówki
Pamiętajcie jeszcze jadalne leśne szyszki? To prawdziwy smak dzieciństwa, któremu trudno się oprzeć! Pyszne, chrupiące i słodkie! Zobaczcie przepis!

Jadalne leśne szyszki – przepis. Dzięki niezawodnym paniom z Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki mamy dla Was przepis na leśne szyszki. Gotowi na sentymentalna podróż w czasie?

Kultowe potrawy z PRL. Rozwiąż QUIZ - KLIK

Składniki

  • 25 dag margaryny 
  • 25 dag krówek 
  • ½ szklanki wody 
  • 1 szklanka  cukru 
  • 3 łyżki kakao 
  • 2 szklanki mleka w proszku 
  • 15 dag ryżu preparowanego

 

Wykonanie 
Rozpuścić  margarynę , dodać cukier, kakao i wodę. Następnie dołożyć krówki i mieszać podgrzewając aż masa stanie się jednolita i gładka. Masę zdjąć z ognia i dodać do niej kilka kropli aromatu. Jeszcze ciepłą masę przełożyć do miski i połączyć z mlekiem w proszku. Dodać ryż preparowany i dokładnie wymieszać. Uformować szyszki.

Już w lipcu kasy fiskalne dla branży beauty ?

Wideo

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

K
Kamil

ooo tak bardzo kojarzą mi się z dzieciństwem, do tego szklaneczka caprio i czuję się jak dzieciak ;-)

Z
Zośka23

robię często, moja rada trzeba wybrać prawdziwe kakao te cukrowane psuje efekt, ja daje np decomorreno

Dodaj ogłoszenie