2 z 11
Poprzednie
Następne
Szaszłyki na grilla. Pomysły na pyszne grillowane szaszłyki z mięsem, rybami, warzywami i na słodko. Marynaty do szaszłyków [PRZEPISY]
Kolorowe szaszłyki z boczkiem, cukinią, pomidorem i pieczarkami
Składniki
cukinia
pomidor
3 duże pieczarki
2 małe cebule
150 g boczku
Składniki na marynatę
łyżeczka ostrej papryki
pół opakowania pieprzu
przyprawa ziołowa do grilla
wyciśnięty ząbek czosnku
3 łyżki oleju
Wykonanie
Przyprawy wymieszać z olejem. Cukinię oraz obrane pieczarki pokroić w plastry, pomidora oraz cebule w ćwiartki, a boczek w plastry. Nałożyć na patyczki do szaszłyków: cukinię, boczek, cebulę, pieczarkę, pomidora, cukinię, boczek, cebulę, pieczarkę, pomidora i ostatnią cukinię. Polać dokładnie marynatą i zostawiać w lodówce. Grillować.
Przepis Aleksandry Faiks