Tortilla pochodzi z Meksyku. Jest to okrągły placek z masy lub mąki kukurydzianej lub pszennej. Najłatwiej kupić gotowy placek i zrobić pyszne nadzienie z tym, co lubimy najbardziej.
Składniki:
- 4 tortille
- 300 g wędzonego łososia w plastrach
- 1 czerwona papryka
- 100 g sałaty: roszponki lub rukoli
- 8 plastrów żółtego sera
- 250 g sera typu feta
- 50 g Delmy Maślany smak 80% tłuszczu
Wykonanie:
Ser feta rozgnieć widelcem i utrzyj z Delmą na gładką masę.
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Sałatę umyj i osusz.
Tortille ułóż na stole i posmaruj dość grubo przygotowaną masą.
Na połowie każdej tortilli ułóż plastry łososia, na nich plastry sera, pokrojoną paprykę i sporą garść sałaty.
Tortille zwiń ciasno w rulony, a następnie pokrój na 2-3 centymetrowe plastry.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?