Składniki
- litr bulionu mięsnego
- 6 kromek białego chleba
- 2 łyżki masła
- 20 dag sera
- 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
- 4 łyżki pokrojonego szczypiorku
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wykonanie
Biały chleb pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle na chrupko. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i podgrzewać do chwili aż natka zacznie pachnieć. Bulion zagotować. Ser pokroić w kosteczkę. Grzanki z chleba i ser dodać do bulionu, odczekać do momentu, kiedy grzanki nasiąkną, a ser się stopi, po czym roztrzepać zupę, aby uzyskała gładką, kremową konsystencję. Drobno pokrojony szczypiorek rozdzielić do talerzy, wlać zupę i od razu podawać.
Zobacz koniecznie!
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?