3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Ania Shirley słynęła z częstych pomyłek, nie tylko w...

Biszkopty od Ani Shirley

Ania Shirley słynęła z częstych pomyłek, nie tylko w kwestiach kulinarnych. Gdy Państwo Allan mieli odwiedzić Zielone Wzgórze, przyrządziła tort, w którym znalazły się… krople walerianowe. Dziewczyna jednak niczego nie czuła, bo miała katar. Na szczęście tej niezwykle często mylącej się, rudowłosej sieroty, na stole były jeszcze inne smakołyki, na przykład biszkopty.

Składniki:
- 3 jajka,
- czubata szklanka mąki pszennej,
- pół szklanki cukru,
- 3 łyżeczki cukru wanilinowego.

Sposób przygotowania: Jajka i cukier miksujemy. Do ubitych jajek dodajemy mąkę i cukier wanilinowy. Ponownie miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie formujemy ciasteczka. Biszkopty pieczemy w temperaturze ok. 170 stopni przez mniej więcej 10 minut. I gotowe!

Zobacz również

Nowe auto z Francji. 3,9 sekundy do „setki”. Potwór na drodze!

Nowe auto z Francji. 3,9 sekundy do „setki”. Potwór na drodze!

Wnioski po meczu Cracovia - Górnik Zabrze

Wnioski po meczu Cracovia - Górnik Zabrze

Polecamy

Żona Daniego Alvesa nie ma wątpliwości. Podjęła stanowcze kroki

Żona Daniego Alvesa nie ma wątpliwości. Podjęła stanowcze kroki

Skład Niemiec na PŚ w Willingen. Powrót gwiazdy. Jest grupa krajowa

Skład Niemiec na PŚ w Willingen. Powrót gwiazdy. Jest grupa krajowa

Znamy polską kadrę na alpejskie mistrzostwa świata we Francji

Znamy polską kadrę na alpejskie mistrzostwa świata we Francji

Dodaj ogłoszenie