Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ania Shirley słynęła z częstych pomyłek, nie tylko w...

Te słodkości jadali bohaterowie książek dla dzieci. To nie tylko pączki. Poznajcie ciekawe przepisy literackie na tłusty czwartek

Biszkopty od Ani Shirley

Ania Shirley słynęła z częstych pomyłek, nie tylko w kwestiach kulinarnych. Gdy Państwo Allan mieli odwiedzić Zielone Wzgórze, przyrządziła tort, w którym znalazły się… krople walerianowe. Dziewczyna jednak niczego nie czuła, bo miała katar. Na szczęście tej niezwykle często mylącej się, rudowłosej sieroty, na stole były jeszcze inne smakołyki, na przykład biszkopty.

Składniki:
- 3 jajka,
- czubata szklanka mąki pszennej,
- pół szklanki cukru,
- 3 łyżeczki cukru wanilinowego.

Sposób przygotowania: Jajka i cukier miksujemy. Do ubitych jajek dodajemy mąkę i cukier wanilinowy. Ponownie miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie formujemy ciasteczka. Biszkopty pieczemy w temperaturze ok. 170 stopni przez mniej więcej 10 minut. I gotowe!

Zobacz również

W pożarze hotelu pod Opolem zginęły cztery osoby. Biegły nie wyjaśnił wątpliwości

W pożarze hotelu pod Opolem zginęły cztery osoby. Biegły nie wyjaśnił wątpliwości

Anglicy złamali tradycję w najstarszych rozgrywkach na świecie

Anglicy złamali tradycję w najstarszych rozgrywkach na świecie

Polecamy

Kolejne zwycięstwo polskiej tenisistki w Rouen! Jest już w półfinale!

Kolejne zwycięstwo polskiej tenisistki w Rouen! Jest już w półfinale!

"Przestań kłamać". Spór kandydatów na prezydenta Krakowa o powiązania z deweloperami

"Przestań kłamać". Spór kandydatów na prezydenta Krakowa o powiązania z deweloperami

Jadowite pająki w Polsce. Zobacz, czym grozi ich ugryzienie. Jak rozpoznać ślad?

Jadowite pająki w Polsce. Zobacz, czym grozi ich ugryzienie. Jak rozpoznać ślad?