3 z 11
Poprzednie
Następne
TOP 10 przepisów na nietypowe dania z bakaliami na Boże Narodzenie 2023 [PRZEPISY]
Sałatka śledziowa z kuskusem i migdałami
Składniki
pół szklanki kaszy kuskus
4 filety śledziowe
1 cebula
1 łyżka oliwy
30 g zielonych oliwek
100 g płatków migdałowych Bakalland
1 cytryna
szczypiorek
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Kaszę kuskus zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na kilka minut pod przykryciem. Filety śledziowe kroimy w wąskie paski, a cebulę w krążki. Następnie przyprawiamy kaszę oliwą, solą i pieprzem, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i pokrojony szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy. Na gotową kaszę układamy pokrojone śledzie, cebulę i oliwki i posypujemy wszystko płatkami migdałów. Możemy dodać również plasterek cytryny.