Przepis na zupę wielkanocną z Małopolski. Przepis na dzionie polecają Panie ze Stowarzyszenia Gospodyń Wiejskich z Głogoczowa.
Składniki
- litr maślanki naturalnej
- 30 dag kiełbasy wiejskiej
- 30 dag szynki
- 30 dag boczku gotowanego
- 6-8 ugotowanych jaj
- 3-4 laski chrzanu
Wykonanie
Maślankę przelać do naczynia około trzylitrowego i wetrzeć do niej chrzan. Pozostawić na noc. Kiełbasę wiejską, szynkę, boczek i jajka pokroić w kostkę. Wsypać do maślanki z chrzanem i danie gotowe!
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?