Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Pracownik ZWiK i jego czworonożny przyjaciel zapobiegli tragedii

Pracownik ZWiK i jego czworonożny przyjaciel zapobiegli tragedii

Czynna napaść na policjanta, alarm całej jednostki

Czynna napaść na policjanta, alarm całej jednostki

Polecamy

„Maluch+” w Krakowie. W żłobku w Nowej Hucie przybędzie 50 miejsc

„Maluch+” w Krakowie. W żłobku w Nowej Hucie przybędzie 50 miejsc

Rada Miasta Krakowa zbierze się w maju. Ślubowanie złoży też prezydent

Rada Miasta Krakowa zbierze się w maju. Ślubowanie złoży też prezydent

Trzeci start Igi Świątek w Madrycie. Hiszpańskie media o szansach Polki na triumf

Trzeci start Igi Świątek w Madrycie. Hiszpańskie media o szansach Polki na triumf