Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
6 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Netflix wraca do Trójmiasta! Jest już nowy zwiastun filmu "Kolory zła: Czerwień"

NOWE
Netflix wraca do Trójmiasta! Jest już nowy zwiastun filmu "Kolory zła: Czerwień"

Wyjątkowe odkrycie w Poznaniu! "Uchodziły za zaginione od II wojny światowej"

NOWE
Wyjątkowe odkrycie w Poznaniu! "Uchodziły za zaginione od II wojny światowej"

Polecamy

Polskie osady wciąż w grze o igrzyska. Trwają mistrzostwa Europy, niebawem finały

Polskie osady wciąż w grze o igrzyska. Trwają mistrzostwa Europy, niebawem finały

Kolizja z... dzikiem. Jak uzyskać odszkodowanie?

Kolizja z... dzikiem. Jak uzyskać odszkodowanie?

Wioślarze AZS AWF Kraków walczą w ME i kwalifikacjach olimpijskich

Wioślarze AZS AWF Kraków walczą w ME i kwalifikacjach olimpijskich