Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
7 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Ruszają badania geologiczne na Pomorzu. Chodzi o budowę elektrowni jądrowej

NOWE
O TYM SIĘ MÓWI
Ruszają badania geologiczne na Pomorzu. Chodzi o budowę elektrowni jądrowej

Święto 3 Maja w Muzeum imienia Orła Białego w Skarżysku. Zlot klasyków i koncert

Święto 3 Maja w Muzeum imienia Orła Białego w Skarżysku. Zlot klasyków i koncert

Polecamy

Rozbudują DK 28 na odcinku między Kasiną Wielką a Limanową. GDDKiA ogłosiła przetarg

Rozbudują DK 28 na odcinku między Kasiną Wielką a Limanową. GDDKiA ogłosiła przetarg

Próba zabójstwa w Wieliczce. Atak z nożem na kobietę. Zatrzymano sprawcę

Próba zabójstwa w Wieliczce. Atak z nożem na kobietę. Zatrzymano sprawcę

Daria Nawój i Kajetan Kupś najlepsi w Akademickich Mistrzostwach Małopolski

Daria Nawój i Kajetan Kupś najlepsi w Akademickich Mistrzostwach Małopolski