Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
8 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

W niedzielę (21 kwietnia) mieszkańcy Szczecinka i gminy Barwice wybierają burmistrzów

W niedzielę (21 kwietnia) mieszkańcy Szczecinka i gminy Barwice wybierają burmistrzów

Finał akcji Kobieca Twarz Regionu za 6 dni. Kto wygrywa w Łódzkiem w kategorii Matki

NOWE
Finał akcji Kobieca Twarz Regionu za 6 dni. Kto wygrywa w Łódzkiem w kategorii Matki

Polecamy

Kobieta wjechała na tory w Nowym Targu. Pociąg zatrzymał się trzy metry od auta

Kobieta wjechała na tory w Nowym Targu. Pociąg zatrzymał się trzy metry od auta

Żużlowy mistrz Polski ma problem. Wycofanie się jednego z głównych sponsorów!

Żużlowy mistrz Polski ma problem. Wycofanie się jednego z głównych sponsorów!

„Neapol. Łakomym okiem” to przewodnik smakowity. Ze scudetto SSC Napoli w tle

„Neapol. Łakomym okiem” to przewodnik smakowity. Ze scudetto SSC Napoli w tle