Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
9 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Koncert w Tarnobrzegu dla fanów Deep Purple. Zabrzmią piosenki legendarnej grupy

NOWE
Koncert w Tarnobrzegu dla fanów Deep Purple. Zabrzmią piosenki legendarnej grupy

XXX Bydgoski Festiwal Operowy. "Efekt przekroczył najśmielsze oczekiwania"

XXX Bydgoski Festiwal Operowy. "Efekt przekroczył najśmielsze oczekiwania"

Polecamy

Biało-Czerwoni postawili się mistrzom świata. Ostatni mecz przesądzi o awansie

Biało-Czerwoni postawili się mistrzom świata. Ostatni mecz przesądzi o awansie

Sarna ranna na ulicy w Krakowie. Akcja straży miejskiej

Sarna ranna na ulicy w Krakowie. Akcja straży miejskiej

Złodzieje połakomili się na włazy do studzienek kanalizacyjnych

Złodzieje połakomili się na włazy do studzienek kanalizacyjnych