Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
11 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Palmy kurpiowskie na Krajowej liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego

NOWE
Palmy kurpiowskie na Krajowej liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego

Biskupia Kopa czeka na zdobywców. Spakuj plecak, weź mapę i wyrusz w drogę

NOWE
Biskupia Kopa czeka na zdobywców. Spakuj plecak, weź mapę i wyrusz w drogę

Polecamy

100 000 zł będzie kosztować sama scena MFFZG w Zakopanem

100 000 zł będzie kosztować sama scena MFFZG w Zakopanem

Znamy pełne składy jury konkursów Mastercard OFF CAMERA 2024

Znamy pełne składy jury konkursów Mastercard OFF CAMERA 2024

Czy będą zwolnienia w krakowskiej Poczcie Polskiej S.A.? Mamy oświadczenie

NOWE
Czy będą zwolnienia w krakowskiej Poczcie Polskiej S.A.? Mamy oświadczenie