Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
13 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Nowe rondo ul. Moniuszki - Sikorskiego w Wałbrzychu - to wstępne plany utrudnień!

Nowe rondo ul. Moniuszki - Sikorskiego w Wałbrzychu - to wstępne plany utrudnień!

Nadzwyczajna sesja Rady Miejskiej w Geotermii Sieradz ZDJĘCIA

Nadzwyczajna sesja Rady Miejskiej w Geotermii Sieradz ZDJĘCIA

Polecamy

Kolejne zwycięstwo polskiej tenisistki w Rouen! Jest już w półfinale!

Kolejne zwycięstwo polskiej tenisistki w Rouen! Jest już w półfinale!

"Przestań kłamać". Spór kandydatów na prezydenta Krakowa o powiązania z deweloperami

"Przestań kłamać". Spór kandydatów na prezydenta Krakowa o powiązania z deweloperami

Jak przechowywać szparagi, żeby były chrupiące? Tak przedłużysz ich świeżość!

Jak przechowywać szparagi, żeby były chrupiące? Tak przedłużysz ich świeżość!