Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
15 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Wielkanocne spotkanie seniorów w Wierzbicy. Zobacz zdjęcia

Wielkanocne spotkanie seniorów w Wierzbicy. Zobacz zdjęcia

Wielkanocne spotkanie seniorów w Wierzbicy. Zobacz zdjęcia

Wielkanocne spotkanie seniorów w Wierzbicy. Zobacz zdjęcia

Polecamy

Wygrana siatkarek Solnej Wieliczka na koniec nieudanego sezonu

Wygrana siatkarek Solnej Wieliczka na koniec nieudanego sezonu

Bruk-Bet Termalica ma nowego piłkarza. Był już sprawdzany w innych klubach

Bruk-Bet Termalica ma nowego piłkarza. Był już sprawdzany w innych klubach

Krakowskie lotnisko uruchamia na lato 150 połączeń do 33 krajów. Dokąd polecimy?

Krakowskie lotnisko uruchamia na lato 150 połączeń do 33 krajów. Dokąd polecimy?