Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
16 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

W Tarnowskich Górach doszło do pożaru. Jedna osoba musiała opuścić swoje mieszkanie

NOWE
W Tarnowskich Górach doszło do pożaru. Jedna osoba musiała opuścić swoje mieszkanie

Wyjazdowy mecz szczypiornistek Pre Zero APR Radom

NOWE
Wyjazdowy mecz szczypiornistek Pre Zero APR Radom

Polecamy

Gwiazdy dla autyzmu. Skaldowie wystąpią w Nowohuckim Centrum Kultury

Gwiazdy dla autyzmu. Skaldowie wystąpią w Nowohuckim Centrum Kultury

Groźny wypadek na Podhalu. Są osoby ranne

Groźny wypadek na Podhalu. Są osoby ranne

Dawid Kroczek: Mecz z Puszczą nie będzie miał mniejszej skali trudności

TYLKO U NAS
Dawid Kroczek: Mecz z Puszczą nie będzie miał mniejszej skali trudności