Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
17 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Pożar w restauracji na ul. Piotrkowskiej. Ewakuowano pracowników i gości

Pożar w restauracji na ul. Piotrkowskiej. Ewakuowano pracowników i gości

Afera korupcyjna w Hiszpanii. Premier chce zrezygnować ze stanowiska

Afera korupcyjna w Hiszpanii. Premier chce zrezygnować ze stanowiska

Polecamy

Zapomniany wirus powraca i atakuje ze zdwojoną siłą. Coraz więcej zachorowań w Polsce

Zapomniany wirus powraca i atakuje ze zdwojoną siłą. Coraz więcej zachorowań w Polsce

Twoja aktywność Google: co wie o tobie Google i jak usunąć historię?

Twoja aktywność Google: co wie o tobie Google i jak usunąć historię?

Tężnia solankowa w Chrzanowie nieczynna. Pogoda nie sprzyja prozdrowotnym inhalacjom

Tężnia solankowa w Chrzanowie nieczynna. Pogoda nie sprzyja prozdrowotnym inhalacjom