Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
19 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Siatkarze Hutnika chcą zrobić kolejny krok do I ligi. Program turnieju w Krakowie

Siatkarze Hutnika chcą zrobić kolejny krok do I ligi. Program turnieju w Krakowie

Queerowa Oka wzbudza kontrowersje. To pierwsze tego typu wydarzenie w Ostrołęce

Queerowa Oka wzbudza kontrowersje. To pierwsze tego typu wydarzenie w Ostrołęce

Polecamy

Tańsze paliwo na majówkę. Wraca promocja Orlenu?

Tańsze paliwo na majówkę. Wraca promocja Orlenu?

Zagrożeni hałasem w szkole. Wrzawa sięga niemal 100 decybeli!

Zagrożeni hałasem w szkole. Wrzawa sięga niemal 100 decybeli!

Placek z rabarbarem jak z PRL-u. Ten wypiek znika do ostatniego okruszka

Placek z rabarbarem jak z PRL-u. Ten wypiek znika do ostatniego okruszka