Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
20 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Oświatowe Centrum Nauki i Techniki z Wodzisławia Śląskiego w gronie finalistów nagrod
Materiał informacyjny

Oświatowe Centrum Nauki i Techniki z Wodzisławia Śląskiego w gronie finalistów nagrod

Po rozbiórce dawnego Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Szczecinku [ZDJĘCIA]

Po rozbiórce dawnego Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Szczecinku [ZDJĘCIA]

Polecamy

Prezes Comarchu o kondycji finansowej Cracovii

Prezes Comarchu o kondycji finansowej Cracovii

Tanie loty na majówkę i Boże Ciało: kiedy ceny są niższe? Sprawdź zanim kupisz bilet

Tanie loty na majówkę i Boże Ciało: kiedy ceny są niższe? Sprawdź zanim kupisz bilet

Najlepsi strzelcy grupy zachodniej V ligi. Lider się zmienia

Najlepsi strzelcy grupy zachodniej V ligi. Lider się zmienia