Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
24 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Kalendarzyk imprez sportowych. Derby Małopolski w ekstraklasie i II lidze

Kalendarzyk imprez sportowych. Derby Małopolski w ekstraklasie i II lidze

Miej serce dla swojego serca i zadbaj o nie. Trwa ogólnopolski Tydzień dla Serca

Miej serce dla swojego serca i zadbaj o nie. Trwa ogólnopolski Tydzień dla Serca

Polecamy

Do Krakowa popłynęło ponad 800 tys. złotych z funduszy UE. Na co?

Do Krakowa popłynęło ponad 800 tys. złotych z funduszy UE. Na co?

Żużlowy mistrz Polski ma problem. Wycofanie się jednego z głównych sponsorów!

Żużlowy mistrz Polski ma problem. Wycofanie się jednego z głównych sponsorów!

Jeśli Wisła Kraków chce awansować, musi wrócić na ścieżkę zwycięstw

Jeśli Wisła Kraków chce awansować, musi wrócić na ścieżkę zwycięstw