Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Departament Stanu potwierdza, Ukraina otrzymała rakiety dalekiego zasięgu

Departament Stanu potwierdza, Ukraina otrzymała rakiety dalekiego zasięgu

Mali goście wspólnie przygotowywali posiłek w redakcji Dziennika Zachodniego

Mali goście wspólnie przygotowywali posiłek w redakcji Dziennika Zachodniego

Polecamy

Przedpremierowe pokazy filmu "Challengers" w Kinie Pod Baranami [WIDEO]

Przedpremierowe pokazy filmu "Challengers" w Kinie Pod Baranami [WIDEO]

Małopolska policja szuka funkcjonariuszy na piknikach, targach pracy i w... autobusie

Małopolska policja szuka funkcjonariuszy na piknikach, targach pracy i w... autobusie

Od 25 do 30 kwietnia potrwa w Krakowie tegoroczna edycja Krakus Aires Tango Festivalu

Od 25 do 30 kwietnia potrwa w Krakowie tegoroczna edycja Krakus Aires Tango Festivalu