Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
26 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Monika Fedusio, przyjmująca Chemika: To moje pierwsze złoto. Nie zatrzymuję się

Monika Fedusio, przyjmująca Chemika: To moje pierwsze złoto. Nie zatrzymuję się

Portret patrona patrolowca OPV SG-301 przekazany Morskiemu Oddziałowi Straży Graniczn

Portret patrona patrolowca OPV SG-301 przekazany Morskiemu Oddziałowi Straży Graniczn

Polecamy

Rusza najpiękniejsza liga świata! A w niej Memoriał Skolimowskiej

Rusza najpiękniejsza liga świata! A w niej Memoriał Skolimowskiej

Świetne wieści z Rio de Janeiro! Mamy kolejną kwalifikację olimpijską!

Świetne wieści z Rio de Janeiro! Mamy kolejną kwalifikację olimpijską!

Zakończyła się ekshumacja szczątków ks. Rapacza. W czerwcu zostanie błogosławionym

Zakończyła się ekshumacja szczątków ks. Rapacza. W czerwcu zostanie błogosławionym