Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
30 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Wypadek w zakładzie produkcyjnym Orlenu. Nie żyje pracownik

Wypadek w zakładzie produkcyjnym Orlenu. Nie żyje pracownik

Jak wygląda nasze miasto po zmroku?

Jak wygląda nasze miasto po zmroku?

Polecamy

Będzie zmiana na pozycji wiceliderki rankingu? To ona teraz najbardziej zagraża Idze!

Będzie zmiana na pozycji wiceliderki rankingu? To ona teraz najbardziej zagraża Idze!

Czy na działce ROD można urządzić grilla? Nie wszystko wolno. Sprawdź

Czy na działce ROD można urządzić grilla? Nie wszystko wolno. Sprawdź

Przedpremierowe pokazy filmu "Challengers" w Kinie Pod Baranami [WIDEO]

Przedpremierowe pokazy filmu "Challengers" w Kinie Pod Baranami [WIDEO]