Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
34 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Przelicznik dopłat do zbóż. Jaką dostaniesz dopłatę do hektara?

Przelicznik dopłat do zbóż. Jaką dostaniesz dopłatę do hektara?

Świetne wieści z Rio de Janeiro! Mamy kolejną kwalifikację olimpijską!

Świetne wieści z Rio de Janeiro! Mamy kolejną kwalifikację olimpijską!

Polecamy

Wkrótce rozpoczęcie kolejnego sezonu wyścigów konnych. Wielkie emocje w stolicy

Wkrótce rozpoczęcie kolejnego sezonu wyścigów konnych. Wielkie emocje w stolicy

Na tym zarabia Dagmara z „Królowych życia”. Część pieniędzy płynie zza granicy!

Na tym zarabia Dagmara z „Królowych życia”. Część pieniędzy płynie zza granicy!

Kontrakty w Comarch Cracovii - dwóch Polaków na dłużej

Kontrakty w Comarch Cracovii - dwóch Polaków na dłużej