Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
35 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Spotkanie z trenerem Marianem Drażdżewskim w ramach AutografExpo 2024

NASZ PATRONAT
Spotkanie z trenerem Marianem Drażdżewskim w ramach AutografExpo 2024

Ja się nie zmieszczę? Autobus zablokował ulicę w Krakowie i nie mógł się ruszyć

Ja się nie zmieszczę? Autobus zablokował ulicę w Krakowie i nie mógł się ruszyć

Polecamy

Terrorysta z Państwa Islamskiego deportowany z krakowskiego lotniska

Terrorysta z Państwa Islamskiego deportowany z krakowskiego lotniska

Ceny noclegów na majówkę 2024. Tańsze Zakopane czy Krynica? Ile wydamy?

Ceny noclegów na majówkę 2024. Tańsze Zakopane czy Krynica? Ile wydamy?

To subtelny objaw poważnej choroby. Masz takie plamy na skórze?

To subtelny objaw poważnej choroby. Masz takie plamy na skórze?