Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
37 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Drogo? Sprawdziliśmy, co i za ile można kupić na ryneczkach w Poznaniu

NOWE
Drogo? Sprawdziliśmy, co i za ile można kupić na ryneczkach w Poznaniu

Trwa remont ulicy Zamkowej w Sandomierzu. Są duże utrudnienia (ZDJĘCIA)

Trwa remont ulicy Zamkowej w Sandomierzu. Są duże utrudnienia (ZDJĘCIA)

Polecamy

Co począć z tymi wszystkimi pojawiającymi się w źródłach ludami niesłowiańskimi?

PLUS
Co począć z tymi wszystkimi pojawiającymi się w źródłach ludami niesłowiańskimi?

Idziesz na Kasprowy Wierch? Uważaj na niedźwiedzia!

Idziesz na Kasprowy Wierch? Uważaj na niedźwiedzia!

Felieton Grzegorza Tabasza. Kleszcze

Felieton Grzegorza Tabasza. Kleszcze