Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
39 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Lewandowski wraca do gry. Gdzie obejrzeć mecz Barcelona - Las Palmas?

Lewandowski wraca do gry. Gdzie obejrzeć mecz Barcelona - Las Palmas?

Przełomowy rok dla Wiedźmina 4. Gra wejdzie w fazę produkcyjną!

Przełomowy rok dla Wiedźmina 4. Gra wejdzie w fazę produkcyjną!

Polecamy

Przełom w sprawie metra w Krakowie? Ta decyzja pozwoli ruszyć z budową

Przełom w sprawie metra w Krakowie? Ta decyzja pozwoli ruszyć z budową

Rywal Polski na Euro 2024 straci selekcjonera? Cale życie marzył o pracy w Bayernie

Rywal Polski na Euro 2024 straci selekcjonera? Cale życie marzył o pracy w Bayernie

Pożar w Dolinie Chochołowskiej. Bohaterska postawa kobiety

Pożar w Dolinie Chochołowskiej. Bohaterska postawa kobiety