Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
42 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Kokosanka pingwinem roku. Ptak z gdańskiego zoo bije rekordy popularności

NOWE
Kokosanka pingwinem roku. Ptak z gdańskiego zoo bije rekordy popularności

Zwycięstwo tenisistów stołowych Akademii Zamojskiej. Zdecydował debel (zdjęcia)

Zwycięstwo tenisistów stołowych Akademii Zamojskiej. Zdecydował debel (zdjęcia)

Polecamy

Polska dwójka pozostaje w grze w turnieju Beach Pro Tour Elite 16 w Meksyku!

Polska dwójka pozostaje w grze w turnieju Beach Pro Tour Elite 16 w Meksyku!

Ja się nie zmieszczę? Autobus zablokował ulicę w Krakowie i nie mógł się ruszyć

Ja się nie zmieszczę? Autobus zablokował ulicę w Krakowie i nie mógł się ruszyć

Ekstraliga rugby: Hit w Lublinie, derby w Trójmieście

Ekstraliga rugby: Hit w Lublinie, derby w Trójmieście