Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
53 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Burze, śnieg, wiatr. Fatalne prognozy dla Krakowa. Na Ruczaju już sypnęło gradem

Burze, śnieg, wiatr. Fatalne prognozy dla Krakowa. Na Ruczaju już sypnęło gradem

Ruszył nowy sezon Bydgoskich Klasyków. Zobaczcie zdjęcia motoryzacyjnych perełek!

Ruszył nowy sezon Bydgoskich Klasyków. Zobaczcie zdjęcia motoryzacyjnych perełek!

Polecamy

Ja się nie zmieszczę? Autobus zablokował ulicę w Krakowie i nie mógł się ruszyć

Ja się nie zmieszczę? Autobus zablokował ulicę w Krakowie i nie mógł się ruszyć

Świetne wieści z Rio de Janeiro! Mamy kolejną kwalifikację olimpijską!

Świetne wieści z Rio de Janeiro! Mamy kolejną kwalifikację olimpijską!

Zakończyła się ekshumacja szczątków ks. Rapacza. W czerwcu zostanie błogosławionym

Zakończyła się ekshumacja szczątków ks. Rapacza. W czerwcu zostanie błogosławionym