Zobaczcie przepis na szybką i zdrową sałatkę Magdaleny i Stanisława Romków, autorów bloga „Kuchenne wariacje”.
Składniki
- 1/2 pomelo
- pomarańcza
- mały granat
- 2 główki cykorii
- mała sałata rzymska
Składniki na dressing
- 2 łyżki miodu
- sok z cytryny
Wykonanie
Wszystko porządnie umyć (owoce najlepiej sparzyć). Następnie obrać pomelo podobnie jak grejpfruta, tzn. najpierw pozbyć się skóry, a potem błony otaczającej każdy kawałek, gdyż jest gorzka i zepsułaby sałatkę. Później obrać pomarańczę, także pozbywając się zbędnej skórki z każdego kawałka. Ostatnim z owoców jest granat, którego trzeba obrać i wyciągnąć z niego czerwone nasiona. Obie sałaty rozdzielić na kawałeczki, potargać na małe części i wymieszać z owocami. Całość polać dresingiem, który powstał z połączenia miodu i wyciśniętego soku z cytryny.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?