4 z 9
Poprzednie
Następne
Arbuz. TOP 7 dań z arbuzem w roli głównej [PRZEPISY]
Słoneczne smoothie z dodatkiem żółtego arbuza Anny Loski
Składniki
kilka grubych plastrów z ćwiartki żółtego arbuza
1/2 ananasa
mango
sok wyciśnięty z 1 limonki
skórka otarta z 1 limonki
garść świeżych listków mięty
woda (opcjonalnie)
kostki lodu (opcjonalnie)
Wykonanie
Ananasa i mango obrać ze skórki, a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Miąższ arbuza również pokroić na kawałki. Wszystkie owoce oraz listki mięty wrzucić do pojemnika i rozdrobnić blenderem. Na końcu dodać sok oraz skórkę otartą z limonki i całość dokładnie wymieszać. Jeśli koktajl wyszedł za gęsty, rozcieńczyć go wodą. Przed podaniem schłodzić lub podawać z kostkami lodu, ale nie jest to konieczne.