Urszula Sobol
dziennikarzNowinyRzeszów
24 materiały
Dziennikarz Nowin - z redakcją związana od marca 2012 roku. Specjalizuje się w tematyce kulturalnej i miejskiej, ale całym sercem angażuje się w sprawy, gdzie pomoc ludziom jest najbardziej potrzebna. Jest autorką książki „Kulinarne wędrówki po Podkarpaciu” – niezwykłej publikacji, która nie tylko stanowi kompendium wiedzy o podkarpackiej kuchni, ale także opowiada poruszające historie o ludziach, którzy ją tworzą, oraz miejscach, w których się kultywuje. Trzytomowa pozycja, wydana przez Nowiny, to nie tylko zbiór przepisów na tradycyjne potrawy, ale także ciepła, pełna emocji podróż przez lokalne tradycje i kulturę. Zawsze w drodze, nieustannie szuka nowych dróg rozwoju – dla siebie, ale przede wszystkim dla swoich dzieci, by mogły dorastać w świecie pełnym inspiracji. Zafascynowana odkrywaniem wartościowych miejsc, nie tylko w Polsce, ale także za granicą. W życiu prywatnym i zawodowym wspiera idee Rodzicielstwa Bliskości oraz Porozumienia bez Przemocy, wierząc, że każda rozmowa oparta na szacunku ma moc zmiany.
Jak płacić mniej za wodę? 12 niezawodnych tricków
Jeśli chcesz oszczędzać wodę w domu przede wszystkim warto wyrobić sobie dobre nawyki podczas codziennego korzystania z łazienki, a także kuchni. Nie tylko...
Oto najwięksi "pożeracze" prądu [TOP 15]
Sprawdź, które z domowych urządzeń elektrycznych pobierają najwięcej energii elektrycznej.
Koronawirus. Pomysły na spędzenie czasu z dziećmi
Każdy rodzic musi zorganizować dziecku zarówno opiekę jak i zająć czas. Jak to zrobić, by nie usłyszeć słynnego „nudzi mi się” Rodzice dzielą się swoimi...
Szok! Ludzki płód w oczyszczalni ścieków
W oczyszczalni ścieków przy ul. Ciepłowniczej w Rzeszowie odkryto ludzki płód. Znalazł go pracownik.