https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Buraki i mięso z owadów zamiast wołowiny? Ikea zaprezentuje innowacyjnego i zdrowego hamburgera. Będzie też "bezparówkowy" hot-dog

oprac. (d-ka)
Zamiast mięsa w hamburgerze ma być 50 gramów larw chrząszcza nocnego
Zamiast mięsa w hamburgerze ma być 50 gramów larw chrząszcza nocnego Pixabay.com/zdjęcie ilustracyjne
SPACE10, innowacyjne laboratorium meblowego giganta IKEA, zaprezentuje zdrową alternatywę dla hamburgera, w którym wołowinę zastąpią buraki i mięso z owadów - donosi portal dlahandlu.pl.

W lutym Ikea pokazała Veggie Dog, wegańską wersję "bezparówkowego" hot-doga, która będzie dostępna latem.

Następny w kolejce jest, jak informuje portal dlahandlu.plBug Burger, zdrowa wariacja na temat klasycznego hamburgera, w którym wołowinę zastąpiono mieszanką 100 gramów buraków ćwikłowych, 50 gramów pasternaku, 50 gramów ziemniaków i 50 gramów larw chrząszcza nocnego.

Podobne wątki:

Legendarna niebieska torba Ikei przechodzi do historii. Będzie nowa [zdjęcie]

Te produkty z IKEI mogą być niebezpieczne! [zdjęcia]

Otwarcie sklepu IKEA w Bydgoszczy. Klienci z całego województwa zjechali na otwarcie szwedzkiego marketu [zdjęcia, wideo]

Otwarcie sklepu Ikea w Bydgoszczy (x-news/pomorska.pl):

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Komentarze 4

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

t
tornister
Mięsa się nie je. Owady, to również jest mięso.
Kleo75
Juź robią... Ikea skończyła się z Leksvikiem...
B
Białko
Samo dobro po składnikach ale obrzydlistwo totalne. Przekona się naród
K
Koneser
To jest obrzydliwe!
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska