NOWE SPECJALNOŚCI W ROKU AKADEMICKIM 2018/2019
Od roku akademickiego 2018/2019 uczelnia uruchamia 8 nowych specjalności:
- Inżynieria produkcji i towaroznawstwo rolno-spożywcze (I i II st. na kierunku Rolnictwo-Wydział Rolniczo-Ekonomicznych)
- Gospodarka rybacko- wędkarska i ochrona wód (na kierunku Zootechnika-Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt)
- Akwakultura i ochrona środowiska wodnego (na kierunku Zootechnika – II st. na Wydziale Hodowli i Biologii Zwierząt)
- Geoinformacja (na kierunku Gospodarka przestrzenna – II st. na Wydziale Inżynierii Środowiska i Geodezji)
- Infrastruktura techniczna (na kierunku Inżynieria biosystemów – I st. na Wydziale Inżynierii Produkcji i Energetyki)
- Systemy energetyczne w budynkach (na kierunku Odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami- II st. na Wydziale Inżynierii Produkcji i Energetyki)
- Inżynieria przetwórstwa spożywczego (na kierunku Zarzadzanie i inżynieria produkcji - II st. na Wydziale Inżynierii Produkcji i Energetyki)
- Inżynieria systemów przechowalniczych (na kierunku Zarzadzanie i inżynieria produkcji - II st. na Wydziale Inżynierii Produkcji i Energetyki)
LIMITY PRZYJĘĆ NA ROK AKADEMICKI 2018/2019 - łącznie 3325 miejsc na studiach stacjonarnych
Limit przyjęć na studiach stacjonarnych I stopnia to 2070 miejsc, a na studiach II stopnia – 1255 miejsc. Łącznie - 3325 miejsc na studiach stacjonarnych I i II stopnia.
TERMINY REKRUTACJI
* STUDIA STACJONARNE
Rejestracja na studia stacjonarne I stopnia potrwa do 9 lipca 2018 r.
Rejestracja na studia stacjonarne II stopnia po licencjacie na wymienione kierunki potrwa do:
biologia stosowana: 21.09.2018 r.
ekonomia: 1.08.2018 r.
jakość i bezpieczeństwo środowiska: 1.08.2018 r.
ochrona środowiska: 1.08.2018 r.
Rejestracja na studia stacjonarne II stopnia prowadzone w języku angielskim na wymienionych kierunkach potrwa do:
environmental and plant biotechnology: 31.07.2018 r.
international master of horticultural science: 31.07.2018 r.
environmental protection - agroecology: 1.08.2018 r.
* STUDIA NIESTACJONARNE
Rejestracja na studia niestacjonarne I stopnia potrwa do 20 sierpnia 2018 r.
wyjątek: leśnictwo - rejestracja do 15.07.2018 r.
Rejestracja na studia niestacjonarne II stopnia na wymienione kierunki potrwa do:
dietetyka: 20.08.2018 r.
ekonomia (po licencjacie): 1.08.2018 r.
jakość i bezpieczeństwo środowiska (po
licencjacie): 1.08.2018 r.
ochrona środowiska (po licencjacie): 1.08.2018 r.
technologia żywności i żywienie człowieka: 20.08.2018 r.
zootechnika: 21.09.2018 r.
System ERK zamyka się o północy we wskazanych wyżej terminach.
Ogłoszenie wyników postępowania rekrutacyjnego nastąpi w terminie do 5 dni od daty zakończenia rejestracji w systemie ERK na dany kierunek.
Przyjmowanie wymaganych dokumentów od osób zakwalifikowanych do przyjęcia na studia odbywa się w terminie do 7 dni od daty opublikowania na indywidualnym koncie ERK kandydata, komunikatu o zakwalifikowaniu do przyjęcia na studia.
Ogłaszanie list osób zakwalifikowanych do przyjęcia na studia z list rezerwowych w miarę zwalnianych miejsc następuje co 2 tygodnie.
Na Uniwersytecie Rolniczym można podjąć naukę na studiach I, II, III stopnia oraz studiach podyplomowych.
Listę studiów podyplomowych można znaleźć pod linkiem: https://podyplomowe.urk.edu.pl/
Listę studiów doktoranckich (III stopnia) można znaleźć pod linkiem: https://studiumdoktoranckie.urk.edu.pl/
Uniwersytet Rolniczy posiada uprawnienia do nadawania stopnia doktora w 10 dyscyplinach (agronomii, zootechniki, ogrodnictwa, inżynierii rolniczej, ochrony i kształtowania środowiska, technologii żywności i żywienia, biotechnologii, leśnictwa, geodezji i kartografii, ekonomii), natomiast do nadawania stopnia doktora habilitowanego w 7 dyscyplinach (agronomii, leśnictwa, zootechniki, ochrony i kształtowania środowiska, ogrodnictwa, inżynierii rolniczej, technologii żywności i żywienia).
W ostatnim roku akademickim najpopularniejsze kierunki na Uniwersytecie Rolniczym to: weterynaria, dietetyka, leśnictwo, transport i logistyka, jakość i bezpieczeństwo żywności, browarnictwo, biotechnologia, leśnictwo.
ZOBACZ KONIECZNIE:
Co Ty wiesz o Krakowie