1 z 9
Przewijaj galerię w dół
Przepisem na gęsinę faszerowaną Magda Gessler podzieliła się...
fot. Sławomir Kowalski archiwum Polska Press

Przepisem na gęsinę faszerowaną Magda Gessler podzieliła się podczas Festiwalu Gęsiny w podtoruńskim Przysieku.

Jeśli Was tam nie było, na kolejnych stronach zdradzamy, jak przygotowuje gęsinę najpopularniejsza restauratorka w kraju

2 z 9
Oczyszczoną dokładnie gęś marynujemy w solance jak na ogórki...
fot. Pixabay.com

Oczyszczoną dokładnie gęś marynujemy w solance jak na ogórki kiszone: 3 łyżki soli na litr wody. Najlepiej, jeśli jest ona marynowana przez dzień czy dwa.

3 z 9
Tuszkę gęsi osuszamy ręcznikiem papierowym...
fot. Sławomir Kowalski archiwum Polska Press

Tuszkę gęsi osuszamy ręcznikiem papierowym...

4 z 9
... następnie nacieramy ziołami od środka
fot. Natoora/cc/Flickr.com

... następnie nacieramy ziołami od środka

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Produkty prosto od małopolskiego rolnika. Sprawdź, ile kosztują

Produkty prosto od małopolskiego rolnika. Sprawdź, ile kosztują

Droga do Morskiego Oka. Kończy się remont, planują kolejny. Szlak będzie zamknięty

Droga do Morskiego Oka. Kończy się remont, planują kolejny. Szlak będzie zamknięty

7 stref dających 7 nowych szans rozwojowych - tak chce zmieniać się Toruń

7 stref dających 7 nowych szans rozwojowych - tak chce zmieniać się Toruń

Zobacz również

Ruszyły zapisy na VIII edycję Olkuskiego Biegu Ulicznego „Srebrna Dziesiątka”

NASZ PATRONAT
Ruszyły zapisy na VIII edycję Olkuskiego Biegu Ulicznego „Srebrna Dziesiątka”

Droga do Morskiego Oka. Kończy się remont, planują kolejny. Szlak będzie zamknięty

Droga do Morskiego Oka. Kończy się remont, planują kolejny. Szlak będzie zamknięty