5 z 8
Malinami cieszymy się zazwyczaj do końca września. Nie lubią...
fot. pixabay.com/zibik

Ostatnie dni malinowego sezonu

Malinami cieszymy się zazwyczaj do końca września. Nie lubią przymrozków, więc dobrze jest gospodarować owocami od razu po zebraniu. Można z nich zrobić przetwory, zamrozić lub zjeść jako przekąskę.

6 z 8
Producenci pomidorów, papryki i cukinii skarżą się, że...
fot. pixabay.com/pixel2013

Co z warzywami ciepłolubnymi?

Producenci pomidorów, papryki i cukinii skarżą się, że jesienne przymrozki niszczą ich uprawy. Wielu okrywa je więc agrowłókniną. Smakiem tych sezonowych warzyw możemy cieszyć się do końca września/początku października.

7 z 8
Warzywa nie dotrwają do zimy, trzeba je zbierać ostrożnie,...
fot. pixabay.com/jackmac34

Warzywa korzeniowe - trzeba je zebrać jesienią

Warzywa nie dotrwają do zimy, trzeba je zbierać ostrożnie, aby nie spowodować uszkodzeń. Poleca się przechowywanie w skrzynkach, w temperaturze 0-5 st. Gdy nie mamy odpowiednich warunków, marchewki czy buraki można przeznaczyć na przetwory lub kiszonki.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Sprzątanie z akcją charytatywną. W podkrakowskiej wsi pełna mobilizacja

Sprzątanie z akcją charytatywną. W podkrakowskiej wsi pełna mobilizacja

Ostra walka i gorąca atmosfera w meczu Garbarnia Kraków - Unia Oświęcim

Ostra walka i gorąca atmosfera w meczu Garbarnia Kraków - Unia Oświęcim

Polecamy

Sprzątanie z akcją charytatywną. W podkrakowskiej wsi pełna mobilizacja

Sprzątanie z akcją charytatywną. W podkrakowskiej wsi pełna mobilizacja

Sandecja lepsza w derbach Małopolski. Lider stracił jednak snajpera

Sandecja lepsza w derbach Małopolski. Lider stracił jednak snajpera

Na Wiktorówkach odsłonięto tablicę z okazji 150-lecia przewodnictwa tatrzańskiego

Na Wiktorówkach odsłonięto tablicę z okazji 150-lecia przewodnictwa tatrzańskiego