Kraków. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii [ZDJĘCIA]

Marcin BanasikZaktualizowano 
Dream Team - jak go zbudować, jak motywować do osiągania coraz lepszych wyników? To hasło przewodnie tegorocznych Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie. Targi rozpoczęły się w środę i potrwają do 9 listopada w EXPO Kraków.

– W tym roku pokażemy i będziemy odkrywać Amerykę od kuchni. Znani kucharze zainspirowani amerykańskimi oryginalnymi produktami zaproponują swoje autorskie dania, które pozwolą spojrzeć na tradycyjną i nowoczesną amerykańską sztukę kulinarną z polskiej perspektywy – zapowiada Iwona Miliszkiewicz-Bielak, kierownik zespołu targowego.

Nowością tej edycji jest Strefa Barmana i Baristy BAR B-Q, w której przez 3 dni targów odbywać się będą warsztaty barmańskie związane z koktajlami na bazie amerykańskiego Bourbonu. Najlepsi krakowscy barmani zaprezentują techniki przygotowania, łączenia z potrawami oraz opowiedzą historię amerykańskiego Bourbonu. Atutem Salonu jest jego kooperacja z Kuchnią Mistrzów – strefą kulinarną Targów, która co roku cieszy się dużym zainteresowaniem Szefów Kuchni.

Kolejnym ważnym tematem jest pieczywo w gastronomii. BREADWAY to cykl prezentacji i warsztatów dla szefów kuchni, kucharzy i właścicieli lokali gastronomicznych przygotowany we współpracy z ekspertami z branży piekarniczej. Gościem specjalnym będzie Monika Walecka – fotografka, piekarka, właścicielka mikro piekarni Cała W Mące, w której wypieka rzemieślnicze chleby na zakwasie z naciskiem na użycie mąk pełnoprzemiałowych z pradawnych gatunków zbóż. W czwartek, 08. listopada, wykona pokaz: „Jedno ciasto wiele możliwości. Jak z ciasta na chleb wykombinować różne smaki dzięki nieskomplikowanym dodatkom / Jak mając ciasto bazowe wykonać różne rodzaje.”

W ramach Akademii wiedzy HORECA® eksperci będą doradzać i szkolić hotelarzy i restauratorów w zakresie designu i projektowania hoteli oraz wnętrz restauracji. Nie zabraknie także tematów związanych z zarządzaniem personelem, optymalizacją kosztów oraz reklamą i budowaniem wizerunku w mediach społecznościowych.

Akademia Wina ENOEXPO® odbywać się będzie pod hasłem win musujących. Degustacje hiszpańskiej cavy, niemieckich sektów, włoskiego prosecco to obowiązkowe punkty programu. Ponadto w programie degustacje win różowych, szkolenia i warsztaty dla restauratorów oraz sommelierów, a także jedyna okazja do spróbowania win, które otrzymają medale w konkursach winiarskich towarzyszących targom ENOEXPO

Wideo

Materiał oryginalny: Kraków. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii [ZDJĘCIA] - Dziennik Polski

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3