9 z 11

fot. archiwum Polska Press
Wafle z kremem orzechowo-czekoladowym
Składniki: 5 kwadratowych wafli, 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 200 g masła, 150 g cukru, szklanka mielonych orzechów włoskich, 4 żółtka.
Przygotowanie: Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj do nich rozpuszczoną czekoladę, wymieszaj, a następnie dodaj zmielone orzechy. Wafle smaruj masą i przekładaj kolejnymi waflami. Jeśli deser zabierasz w podróż, górnej warstwy nie smaruj kremem, bo w ten sposób łatwiej ci go będzie zapakować.
10 z 11
![Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/c6/e0/5969d334c5327_o_xlarge.jpg)
fot. archiwum Polska Press