9 z 11
Wafle z kremem orzechowo-czekoladowym...
fot. archiwum Polska Press

Wafle z kremem orzechowo-czekoladowym

Składniki: 5 kwadratowych wafli, 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 200 g masła, 150 g cukru, szklanka mielonych orzechów włoskich, 4 żółtka.

Przygotowanie: Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj do nich rozpuszczoną czekoladę, wymieszaj, a następnie dodaj zmielone orzechy. Wafle smaruj masą i przekładaj kolejnymi waflami. Jeśli deser zabierasz w podróż, górnej warstwy nie smaruj kremem, bo w ten sposób łatwiej ci go będzie zapakować.

10 z 11
Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]
fot. archiwum Polska Press
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Co za mecz Hutnika! Decydujący gol padł w doliczonym czasie

Co za mecz Hutnika! Decydujący gol padł w doliczonym czasie

Takiego święta nie ma nikt inny. W Binarowej znów święcili traktory!

Takiego święta nie ma nikt inny. W Binarowej znów święcili traktory!

Polecamy

Plamy na słońcu, wyrzutnia i odlotowy plac zabaw w Ogrodzie Doświadczeń

Plamy na słońcu, wyrzutnia i odlotowy plac zabaw w Ogrodzie Doświadczeń

Święto Bacowskie w Ludźmierzu. Teraz bacowie mogą już wypasać owce i pucyć oscypki

Święto Bacowskie w Ludźmierzu. Teraz bacowie mogą już wypasać owce i pucyć oscypki

Takiego święta nie ma nikt inny. W Binarowej znów święcili traktory!

Takiego święta nie ma nikt inny. W Binarowej znów święcili traktory!