Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zapiekanka estońska z mięsa, kaszy i kapusty kiszonej...

Nie masz pomysłu na obiad? Te dania Cię zaskoczą. Zobacz TOP 10 pomysłów na nietypowe obiady

Zapiekanka estońska z mięsa, kaszy i kapusty kiszonej

Składniki:
900 g łopatki wieprzowej pokrojonej w kostkę
600 g kapusty kiszonej
200 g kaszy jęczmiennej grubej (np. marki Halina)
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka soli
2 cebule posiekane drobno
1 szklanka bulionu lub wody

Wykonanie:
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Mięso przyprawić majerankiem, papryką, solą, pieprzem i usmażyć. Kapustę wymieszać z cebulą.
W naczyniu ułożyć warstwowo kapustę i mięso. Na ostatnią warstwę nałożyć kaszę i całość podlać bulionem lub wodą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.

Zobacz również

King Szczecin wyrwał Legii Warszawa pierwszą wygraną w play-offach

King Szczecin wyrwał Legii Warszawa pierwszą wygraną w play-offach

Z pieśnią i piosenką patriotyczną ku Niepodległej [ZDJĘCIA]

Z pieśnią i piosenką patriotyczną ku Niepodległej [ZDJĘCIA]

Polecamy

Gwiazdor Wisły po finale Pucharu Polski: Zdecydowała determinacja i wiara do końca

Gwiazdor Wisły po finale Pucharu Polski: Zdecydowała determinacja i wiara do końca

Czy „Polska Księżniczka” zostanie królową Rio de Janeiro? O której i gdzie oglądać?

Czy „Polska Księżniczka” zostanie królową Rio de Janeiro? O której i gdzie oglądać?

Uwaga! Nie ma już wolnych miejsc na parkingach przy szlaku do Morskiego Oka w Tatrach

Uwaga! Nie ma już wolnych miejsc na parkingach przy szlaku do Morskiego Oka w Tatrach