Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Klasyczne kotlety mielone...
fot. fot. pixabay

Obiady domowe jak u mamy. Klasyczne, tradycyjne dania obiadowe, które zawsze warto przygotować [PRZEPISY]

Klasyczne kotlety mielone

Składniki
½ kg mięsa mielonego
pół bułki
cebula
sól
pieprz
jajko

Dodatkowo
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Wykonanie
Bułkę namoczyć, mięso (łopatkę) zemleć w maszynce lub użyć gotowego mięsa mielonego. Mięso dać do miski, bułkę odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę, dorzucić do miski. Wbić jajko, posolić, popieprzyć i wyrobić na jednolitą masę. Mokrymi dłońmi formować kotlety. Zapanierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu dość długo, by nie były surowe w środku.
Przepis Barbary Stachurskiej

Zobacz również

Weekend w podkarpackich klasach okręgowych

Weekend w podkarpackich klasach okręgowych

Jeszcze więcej atrakcji w Milewszczyźnie. W majowy weekend turyści szturmowali gród

Jeszcze więcej atrakcji w Milewszczyźnie. W majowy weekend turyści szturmowali gród

Polecamy

Nikt nie chce zdobyć mistrzostwa. Wpadki Jagiellonii, Lecha oraz Górnika

Nikt nie chce zdobyć mistrzostwa. Wpadki Jagiellonii, Lecha oraz Górnika

Real nowym mistrzem kraju. Hiszpańskie media wróżą sukces także w Lidze Mistrzów

Real nowym mistrzem kraju. Hiszpańskie media wróżą sukces także w Lidze Mistrzów

Remis Hutnika, który stracił zawodników, ale nie bramki

Remis Hutnika, który stracił zawodników, ale nie bramki