5 z 11
Poprzednie
Następne
Ochota na słodycze? Spróbuj 10 najlepszych szybkich deserów! [TOP 10]
Deser z serkiem mascarpone, biszkoptami i bitą śmietaną
Składniki:
kilka okrągłych biszkoptów
szklanka bitej śmietany
szklanka mascarpone
filiżanka mocnej kawy z cukrem (schłodzonej)
pestki z jednego owocu granatu lub inne dowolne owoce
kakao do posypania
Wykonanie:
Przygotować naczynia, w których będziemy układać deser. Efektownie prezentuje się w szklanych pucharkach lub szklankach.
Bitą śmietanę wymieszać z mascarpone. Biszkopty namoczyć w kawie (nie rozmoczyć) i ułożyć na dnie pucharków. Na biszkopty wyłożyć bitą śmietanę z mascarpone i pestki granatu lub inne owoce.
Czynność powtarzać aż do wypełnienia naczynia. Posypać kakao, schłodzić w lodówce (2 godziny) i podawać.