Mięsa i wędliny, dodatki do żywności, zioła, przyprawy, produkty mleczarskie - sery, kefiry, jogurty, mleko, wyroby piekarskie i cukiernicze - ciasta, ciastka, słodycze, przetwory owocowo-warzywnych, wina, wódki i likiery oraz żywność ekologiczna - to wszystko znajdziemy 25-28 września na Polagra Food w Poznaniu.
"Prym będą wiodły oczywiście polska branża mleczarska i przetwórstwa mięsnego. Te dwa sektory prezentować będzie liczne grono liderów rynkowych, których produkty są doskonale znane z półek sklepowych w Polsce. Szykuje się również interesująca ekspozycja ze strony firm przetwórstwa owocowo-warzywnego. Nie zabraknie także słodyczy, przekąsek, herbat, napojów i alkoholi", wymieniają MTP. Swoją obecność w Poznaniu zapowiedzieli producenci żywności z zagranicy, m.in. z Włoch, Finlandii, Bułgarii, Niemiec, Węgier, Litwy, Cypru, a także Malezji, Indonezji i Sri Lanki.
Targi Polagra Food 2017 to tradycyjnie nie tylko stoiska wystawców. Towarzyszą im konferencje, szkolenia i panele dyskusyjne. "Stanowią nie tylko zwierciadło rynku, ale także miejsce rozmów na temat nowych trendów w żywieniu, wyzwań marketingowych stojących przed branżą spożywczą czy szans upatrywanych w nowych kierunkach eksportowych", zapewniają organizatorzy.
Zakres branżowy targów:
- mięso i przetwory mięsne
- mleko i produkty mleczarskie
- produkty połowów i przetwory rybne
- produkty przemysłu piekarskiego i wyroby cukiernicze
- owoce, warzywa, grzyby oraz ich przetwory
- wody mineralne i napoje bezalkoholowe
- produkty przemysłu tłuszczowo-olejarskiego
- żywność ekologiczna, dietetyczna oraz zdrowa żywność
- kawa, herbata, zioła, przyprawy, bakalie
- wyroby przemysłu spirytusowego i drożdżowego
- wyroby winiarskie
- produkty przemysłu piwowarsko-słodowego.
Godziny otwarcia targów 25-07 września to 9-17:00, ostatniego dnia, 28 września 9-16. Na targi obowiązują bilety. Szczegóły na www.polagra-food.pl.