6 z 13
Poprzednie
Następne
Pomysł na obiad. Ryby. TOP 12 przepisów na pyszne ryby naszych Czytelników [PRZEPISY]
Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym Roberta Muzyczki
Składniki
filet z sandacza (4 porcje po ok. 150 g)
sól, pieprz do smaku
2 łyżki oleju
2 łyżki wina białego półwytrawnego
Składnik na sos
musztarda sarepska (2 łyżki)
musztarda francuska (2 łyżki)
miód wielokwiatowy (2 łyżki)
śmietanka słodka 18% (150 ml)
Wykonanie
Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5-6 minut.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać często mieszając.
Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.