MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym Roberta...
fot. archiwum

Pomysł na obiad. Ryby. TOP 12 przepisów na pyszne ryby naszych Czytelników [PRZEPISY]

Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym Roberta Muzyczki

Składniki
filet z sandacza (4 porcje po ok. 150 g)
sól, pieprz do smaku
2 łyżki oleju
2 łyżki wina białego półwytrawnego

Składnik na sos
musztarda sarepska (2 łyżki)
musztarda francuska (2 łyżki)
miód wielokwiatowy (2 łyżki)
śmietanka słodka 18% (150 ml)

Wykonanie
Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5-6 minut.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać często mieszając.
Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.

Zobacz również

Liga Narodów. Polki nie do zatrzymania! Pierwsza wygrana w Arlington

Liga Narodów. Polki nie do zatrzymania! Pierwsza wygrana w Arlington

Wybory sołeckie w Raszewach. Nowy sołtys został wybrany jednogłośnie!

Wybory sołeckie w Raszewach. Nowy sołtys został wybrany jednogłośnie!

Polecamy

Wybuchowo! Koncern zbrojeniowy wesprze finalistę Ligi Mistrzów

Wybuchowo! Koncern zbrojeniowy wesprze finalistę Ligi Mistrzów

25 proc. pacjentów nie przychodzi na umówione wizyty u lekarzy w Zakopanem

25 proc. pacjentów nie przychodzi na umówione wizyty u lekarzy w Zakopanem

Radosław Majdan: Mógłby powstać dobry serial jak zrujnować. Boli i to bardzo! [WIDEO]

Radosław Majdan: Mógłby powstać dobry serial jak zrujnować. Boli i to bardzo! [WIDEO]