Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pstrąg smażony po zobielsku Koła Gospodyń z Białki...
fot. Koło Gospodyń z Białki

Pomysł na obiad. Ryby. TOP 12 przepisów na pyszne ryby naszych Czytelników [PRZEPISY]

Pstrąg smażony po zobielsku Koła Gospodyń z Białki

Składniki
pstrąg (jeden na jedną osobę)
sól, pieprz
koper
mąka
masło

Wykonanie
Wziąć 1 pstrąga na osobę. Po dokładnym oczyszczeniu i umyciu, rybę dokładnie natrzeć solą i pieprzem (również w środku). Do środka włożyć mały pęczek koperku i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny, niech przejdzie przyprawami. Następnie obtoczyć dwukrotnie w mące i smażyć na maśle z obu stron często odwracając.
Tak przygotowana ryba ma złocistą skórkę i cudow­ny aromat. Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dobrym dodatkiem jest chleb swojski z masłem czosnkowym.

Zobacz również

Dobry Wieczór Filmowy w kinie Agrafka z dwoma filmami Ken Loacha [WIDEO]

Dobry Wieczór Filmowy w kinie Agrafka z dwoma filmami Ken Loacha [WIDEO]

Eliminacje żużlowych IMP w Krakowie w ciekawej obsadzie

Eliminacje żużlowych IMP w Krakowie w ciekawej obsadzie

Polecamy

Nowa funkcja w nawigacji we współpracy z policją. Na czym polega?

Nowa funkcja w nawigacji we współpracy z policją. Na czym polega?

Rząd mógł być na podsłuchu? Akcja służb

AKTUALIZACJA
Rząd mógł być na podsłuchu? Akcja służb

Ceny kawy mocno w górę! „Rekordowe poziomy"

Ceny kawy mocno w górę! „Rekordowe poziomy"