5 z 13
Poprzednie
Następne
Pomysł na obiad. Tanie i szybkie obiady dla całej rodziny. TOP 12 przepisów naszych Czytelników [PRZEPISY]
Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem
Składniki
1 jajko
1,5 szklanki mąki
3-4 łyżki wody
1 gruszka
1 jabłko
70 g masła
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżki cukru
sól
Wykonanie
Jajko dokładnie wymieszać z wodą i mąką. Ciasto powinno być gęste i bez grudek. Jabłko oraz gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do ciasta. Wymieszać.
Na gotującą się, osoloną wodę wrzucać łyżką niewielkie porcje ciasta. Gotować 5 minut. Odcedzić i wyłożyć na talerz. Kluski posypać cukrem.
Masło przełożyć do garnuszka i zarumienić. Wymieszać z cynamonem. Masełkiem polać kluski.
Przepis Katarzyny Jaworek