Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Galaretka z czarnych lub czerwonych porzeczek Mart Góry...
fot. archiwum

Przetwory z owoców. TOP 10 przetworów z owoców naszych Czytelników [PRZEPISY]

Galaretka z czarnych lub czerwonych porzeczek Mart Góry

Składniki

1 kg  porzeczek czarnych lub czerwonych 
1,5 szklanki zimnej wody 
1 kg cukru 

Wykonanie
Porzeczki opłukać i obrać z szypułek. Dodać wodę, zagotować i gotować ok.10 minut. Odcedzić na sicie naciskając, aby uzyskać jak najwięcej soku. 
Sok wyciśnięty z porzeczek zagotować, dodać 1 kg cukru na 1 litr soku gotować jeszcze 10 minut- czarne porzeczki; 20 minut - czerwone porzeczki. Całość jest płynna. Wlać do wyparzonych słoików, zakręcić, postawić do góry dnem aż wystygną (można też zapasteryzować).

Zobacz również

Jelenia Góra świętuje 20. rocznicę wejścia Polski do Unii Europejskiej

Jelenia Góra świętuje 20. rocznicę wejścia Polski do Unii Europejskiej

Polanowski styl, czyli walki break dance w duetach [ZDJĘCIA]

Polanowski styl, czyli walki break dance w duetach [ZDJĘCIA]

Polecamy

Ostrzeżenie GIS z 30.04: Bebilon PROfutura DUOBIOTIK 2 dla niemowląt po 6

Ostrzeżenie GIS z 30.04: Bebilon PROfutura DUOBIOTIK 2 dla niemowląt po 6

Hiszpańskie media wiedzą w czym tkwi recepta na sukces? Chodzi o... koncentrację!

Hiszpańskie media wiedzą w czym tkwi recepta na sukces? Chodzi o... koncentrację!

Anna Lewandowska otwiera biznes. "Cały czas nie mogę w to uwierzyć''

Anna Lewandowska otwiera biznes. "Cały czas nie mogę w to uwierzyć''